Titel

Gratis parkeren in Hasselt

Gratis parkeren in Hasselt

Gratis parkeren rond het stadscentrum van Hasselt

Gratis parkeren in Hasselt - gratis parkings in Hasselt

Via onderstaande link krijg je een oplijsting van de parkings waar je gratis en onbeperkt in tijd kan parkeren rond het stadscentrum van Hasselt.

Gratis parkeren rond het stadscentrum

Gratis parkeren 'in' het stadscentrum van Hasselt

Hier kan je 30 minuten gratis parkeren op een betalende parkeerplaats. Kies voor het 'gratis ticketje' aan de parkeerautomaat. Leg het zichtbaar in je auto. Langer parkeren is betalend tussen 9 en 19 uur. Het eerste uur kost je 1 euro, het tweede uur kost je 2 euro en vanaf het derde uur betaal je 3 euro per uur. Je mag er maximum 10 uur per dag parkeren. Je kan er gratis parkeren op zondagen, wettelijke feestdagen en 11 juli.

Gratis parkeren tussen de kleine en grote ring van Hasselt met blauwe parkeerschijf?

Hier moet je een blauwe parkeerschijf zichtbaar achter je voorruit leggen. Tenzij er parkeerautomaten in de straat opgesteld staan. De blauwe schijf is verplicht tussen 9 en 18 uur, behalve op zon- en wettelijke feestdagen (inclusief 11 juli). Met je schijf kan je maximaal 2 uur gratis parkeren. Volg je de regels in de blauwe zone niet, dan riskeer je een boete van 25 euro per dag.

Gratis parkeren met een parkeerkaart voor personen met een handicap

Leg je geldige parkeerkaart voor personen met een handicap duidelijk zichtbaar achter je voorruit en parkeer op alle parkeerplaatsen in Hasselt. Dat is gratis, behalve in de ondergrondse parkeergarages die de Stad Hasselt niet zelf uitbaat.

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: