Titel

Het Stadsmus

De oudst gekende monstrans ter wereld, een geheimzinnige reus, de poëzie van Hendrik van Veldeke, eerste dichter van de Lage Landen: dit museum dompelt je onder in de geschiedenis van Hasselt én haar hedendaagse couleur locale. Voor kinderen is er een superleuke zoektocht of een spannende stadswandeling.
Wegens succes wordt de expo 'Zorg' verlengd. Je kan hem gratis bezoeken tot en met zondag 21 mei.

Het Stadsmus

Tentoonstellingen 2017

Mirakel en Monstrans. 700 jaar bloedende hostie - 20 mei t.e.m. 27 augustus 2017

700 jaar geleden in Viversel: een priester heeft een bloedende hostie in de hand. Hij brengt hem naar Herkenrode maar onderweg doen zich mirakelen voor. Vandaag belicht deze expositie het fenomeen sacramentsdevotie. Je ontdekt de oudste monstrans ter wereld én hoe de hostie Hasselt op de kaart heeft gezet. Wil je de locaties waar
zich alles afspeelde ‘live’ zien? Een uitgewerkte fietstocht voert je langs alle plekken die historisch verbonden zijn met de 700 jaar oude bloedende hostie. (Toegang: € 5)

 

Houtsneden en afdrukken - 25 maart t.e.m. 30 april 2017

De leerlingen van de Stedelijke Academie stellen in Het Stadsmus houtsneden en afdrukken tentoon die geïnspireerd zijn op Japan. Deze expo kadert in het YOKOSO-festival ter gelegenheid van 25 jaar Japanse tuin.

Speciaal voor kinderen!

Rondleiding voor het hele gezin: het Mussenkussen

Ga op stap met Sus de mus. Via een luistergids vertelt hij hoe je een echte stadsmus wordt en hoor je verhalen van de stad. De kinderen halen uit hun Mussenkussen ook alles voor leuke opdrachten.

  • Kinderen 6 tot 12 jaar: 2 euro

 

 

 

Luisterparcours voor het hele gezin door de stad: Ik zie, ik zie wat jij niet ziet ...

Een geheimzinnige stem neemt je mee langs de mooiste plekjes van Hasselt. Grappige, spannende en griezelige verhalen op kindermaat, die je op een andere manier naar de stad laten kijken. Haal de audiogids af aan de balie van Het Stadsmus of download hem via www.hetstadsmus.be.

Tickets

  • Gratis toegang (behalve expo Mirakel en Monstrans: 5 euro)
  • Luistergids: 2 euro
  • Ontdek het aanbod voor groepen in Het Stadsmus
 

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: