Titel

Het Stadsmus voor groepen

Het Stadsmus voor groepen

In Het Stadsmus ontdek je de geschiedenis van Hasselt. Met zijn Tuincafé als picknickplek, is het museum de ideale plek om in groep of met je vereniging de stad te verkennen. Je maakt kennis met de oudst gekende monstrans ter wereld, een geheimzinnige reus die maar eens om de 7 jaar de deur uit mag of de poëzie van Hendrik Van Veldeke. En in het Tuincafé kan je tijdens een picknick, of bij een koffie met speculaas, of een streekbiertje, napraten over de echte couleur locale van Hasselt.

Tentoonstellingen 2017

Voor groepen en verenigingen werkt Het Stadsmus arrangementen uit voor iedere tentoonstelling.

Mirakel en Monstrans. 700 jaar bloedende hostie.
20/05 - 27/08/2017

700 jaar geleden in Viversel. Een priester heeft een bloedende hostie in de hand. Wanneer hij hem naar Herkenrode brengt, doen er zich mirakelen voor. 700 jaar later belicht deze expositie het fenomeen sacramentsdevotie. Je ontdekt de oudste monstrans ter wereld én hoe de hostie Hasselt op de kaart heeft gezet.

Museumbezoek Het Stadsmus voor groepen

Om de ongeschreven maar onvergetelijke verhalen en anekdotes over Hasselt en zijn inwoners te leren kennen, is de persoonlijke touch van een gids onmisbaar. Hij vertelt je de pittige details, die niet op het tekstplaatje staan. Wie zit daar allemaal tussen het publiek tijdens de Virga Jesse ommegang? Wie zijn die 20 bekende en onbekende Hasselaren, die de inwoners zelf tot in het museum stemden?

  • Geldig: het hele jaar, tijdens de openingsuren (of daarbuiten op aanvraag)
  • Duur: 1,5 uur
  • Groepstarief: gratis
  • Groepstarief expo (min. 15 pers.): 3 euro p.p.
  • Vergoeding gids: 60 euro - max. 25 pers. per gids

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: