Titel

Abdijsite Herkenrode voor scholen

Abdijsite Herkenrode voor scholen

Waarom maakten edelvrouwen in de middeleeuwen gezichtsmaskers van kamille? Wat gebeurt er als je met een salieblad over je tanden wrijft? Waarom vind je vaak vlierstruiken dicht bij de deur van oude boerderijen? Ontdek het allemaal in de kruidentuin van de Abdijsite Herkenrode . Alle antwoorden op deze vragen en heel wat andere interessante weetjes, verhalen en doeopdrachten zitten in het educatief pakket ‘Kruiden onder de loep’.

Educatief pakket ‘Kruiden onder de loep’

Als leerkracht ontvang je vooraf een uitgebreide documentatieset op cd-rom en krijg je ter plaatse een onderzoekspakket. Je maakt een wandeling in het omliggende natuurlandschap en brengt een bezoek aan de inspiratietuinen. Neem een loep mee op pad en ontdek de geheimen van kruiden...

  • Elke schooldag in september, oktober en van april tot juni
  • Doelgroep: 9 tot 14 jaar
  • Duur: 1,5 uur
  • Prijs: het pakket (incl. de uitgebreide documentatieset) kost 40 euro per klas - begeleiding met een kruidengids kost 60 euro (1 kruidengids per 25 kinderen) - gids gratis voor Hasseltse scholen.
  • Begeleiding: het bezoek is mogelijk met of zonder kruidengids. De kruidengidsen hebben een diploma 'herborist'. Bij begeleiding door de leerkracht is vooraf enige voorbereiding nodig op basis van het documentatiemateriaal.
  • Info & boekingen: T +32 11 23 96 70 - abdijsiteherkenrode@hasselt.be

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: