Titel

Wat is Tournee Locale

Wat is Tournee Locale

campagnebeeld tournee locale

Cultuur komt naar de wijk! Tournée Locale is een tweejaarlijks festival dat in april 2018 voor de eerste keer van start gaat in Runkst, de stationsomgeving en de Heilig Hartwijk.
Meer dan 25 activiteiten vinden plaats in de wijk tussen vrijdag 21 april en zondag 6 mei 2018. Film, streetart, een popritconcert, raamtentoonstellingen, huiskamerconcerten en nog veel meer. 
Naast een cultureel aanbod waarvan je in april en mei kan smullen zijn er talloze activiteiten die dit najaar al starten. Hiervoor zoeken we buurtbewoners die willen meewerken. Je kan samen met basiseducatie op zoek gaan naar de diverse geuren van Runkst om te komen tot een ‘Runkster zeepje’. Vorming plus zoekt bewoners die graag koken en vertellen en willen meewerken aan een wijkreceptenboekje. De UHasselt wil samen met jou op zoek naar manieren om kennis en spullen te delen; nu en in de toekomst! Deel je verhalen, objecten en anekdotes over jenever met het jenvermuseum en werk mee aan de expo. En bouw vooral je eigen expo in je raam, met stickers om de tentoonstelling van je buren te ‘liken’, maar dan voor echt!
Heb je zelf een idee om een expo, kunstwerk, artistieke ingreep in de publieke ruimte, … samen met je buren uit te werken? Ook dat kan!
Het project Tournée Locale is een samenwerking tussen stad hasselt, ccha, de stedelijke bibliotheek, UHasselt, Vorming plus limburg, basiseducatie, Villa verbeelding, de stedelijke academie voor schone kunsten, habbekrats, villa basta, de stadsorganist, studio globo, het jenevermuseum, muziekodroom, vonk, the school, het nieuwstedelijk, mooov filmfestival en het stadsmus.
 

Email: