Titel

Z33

Z33

Zin in kunst? Dan is Z33 – huis voor actuele kunst, gelegen op de historische begijnhofsite in Hasselt, jouw volgende bestemming. Z33 zoekt de grenzen op van de hedendaagse kunst en vormgeving. Kom binnen en laat je meeslepen door deze fascinerende wereld. Na een Z33-tentoonstelling kijk je beslist met een andere blik naar de dagelijkse dingen.

Tentoonstellingen 2016

MANUFACTUUR 3.0 

01.010.2016 – 08.01.2017

Tijdens MANUFACTUUR 3.0 wordt Z33 omgevormd tot werkplekken voor kunstenaars en ontwerpers die er alternatieve vormen van productie en creatie voorstellen. De deelnemers aan MANUFACTUUR 3.0 presenteren nieuwe inzichten en afwijkende oplossingen als antwoord en tegenreactie op het bestaande economische systeem en het heersende industriële productiemodel. Hiermee zwengelen ze de discussie over een wenselijke en leefbare toekomstige maatschappij aan.

Hun work-in-progress kan gevolgd in zowel Z33 in Hasselt als C-mine in Genk waar de bezoekers geregeld de verschillende kunstenaars en ontwerpers aan het werk treffen en kunnen spreken.

MANUFACTUUR 3.0 kadert in de Stadstriënnale Hasselt-Genk TRADEMARKS.

 

Toegepast 21: The Matter of Facts

30.10.2016 – 29.01.2017

Z33 presenteert Toegepast: een gecoached traject voor jong design talent.

Voor de éénentwintigste keer biedt Cultuurplatform Design in samenwerking met Z33 pas afgestudeerde ontwerpers de mogelijkheid om een jaar lang onder begeleiding van creatieve coaches hun visie verder te ontwikkelen en nieuw werk te maken. De resultaten worden getoond in Z33.

Met werk van: Matilde Everaert , Dries Depoorter , William Ludwig Lutgens,  Teis De Greve,  Julie Van den Meutter, Philippe Breels. Grafisch ontwerp door Pati Petrykowska. Scenografie door Benjamin Sporken.

Tickets

  • Gratis toegang

Rolstoeltoegankelijk?

Vleugel ‘58 en de begijnhoftentoonstellingsruimtes zijn (helaas) niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

NIETS MISSEN VAN HASSELT? WIJ HOUDEN JE GRAAG OP DE HOOGTE!

Email: